Drvo aluminijum IV78 prozor

Drvo aluminijum prozor IV78 Savox

Gledano iznutra drvo aluminijum IV78 prozor djeluje toplo i ugodno, a s vanjske strane odlučno i izdržljivo.  Izgled s unutarnje strane možete lako prilagoditi prema opremi interijera, a izgled vanjske strane, sa alu profilom,  pak, prema, izgledu fasade.

PREDNOSTI

Savremeni dizajn primjeren za niskoenergetske objekte, jednostavno održavanje i dugi životni vijek.

DRVO

Drveni profil debljine 78 mm je od kvalitetnoga drveta (smreka/jela/ ariš/hrast/ meranti/bor), lijepljen bez vidljivog dužinskog spoja; za bolju prilagodbu s opremom enterijera, prozor se može izraditi iz različitih vrsta drveta.

ALUMINIJUM

Na vanjskoj strani UNIFORM ili STEMESEDER aluminijum maska s nježno zaokruženim uglovima učinkovito štiti od vremenskih uticaja; izbor boja je bogat - od boja po RAL ljestvici, do Antico boja i boja s izgledom drveta.

POVRŠINSKA OBRADA

Izdržljiv i prirodno nježan premaz na vodenoj osnovi nudi se u mnogim  nijansama.

 Za više o tehnikama površinske obrade, posjetite stranicu o bojama za stolariju .

STAKLO

Karakteristično staklo koje ide u drvo aluminijum IV78 prozor je 4+12Ar+4+12Ar+LowE4, no moguće je ugraditi i druge različite kombinacije dvoslojnog ili troslojnog stakla kojima se ostvaruje niz estetskih i energetskih učinaka, u skladu sa Vašim zahtjevima.

Za više o staklima koji se mogu ugraditi u naše prozore, posjetite stranicu o staklu za stolariju .

OKOVI

Kvalitetni okovi uglednih evropskih proizvođača Maco i Sigenia omogućuju jednostavno otvaranje po horizontalnoj i vertikalnoj osi; moguća je također ugradnja sigurnosnog ili skrivenog okova te ventusa za otvaranje nadsvjetla.

ZAPTIVANJE

Serijski se u prozore profila drvo aluminijum IV78 ugrađuju 6 guma, jedna u štok, dvije na krilo i po jedna sa vanjske i unutrašnje strane stakla.