Drvo aluminijum IV90 prozor

Drvo aluminijum prozor IV90 Savox

Drvo-aluminijum IV90 prozor je posebno dizajniran prozor, koji je zbog inovativnih rješenja primjeren za sve, koji kod preuređenja ili gradnje novog objekta žele postići potpunu iskorištenost te smanjiti energetsko rasipanje i buku. Osnovni model prozora ima niz različitih izvedbi, a budući da svi prozori imaju ugrađena niskoenergetska troslojna stakla, nisu problem ni veće staklene površine.

PREDNOSTI

Savremeni dizajn, odlična toplotna izolacija, izvanredno dugi vijek trajanja, idealan za pasivne montažne objekte.

DRVO

Drveni profil debljine 90 mm je od kvalitetnoga drveta (smreka/jela/ ariš/hrast/ meranti/bor), lijepljen bez vidljivog dužinskog spoja; za bolju prilagodbu s opremom enterijera, prozor se može izraditi iz različitih vrsta drveta.

ALUMINIJUM

Na vanjoskoj strani UNIFORM ili STEMESEDER aluminijum maska s nježno zaokruženim uglovima učinkovito štiti od vremenskih uticaja; izbor boja je bogat - od boja po RAL ljestvici, do Antico boja i boja s izgledom drveta.

POVRŠINSKA OBRADA

Izdržljiv i prirodno nježan premaz na vodenoj osnovi nudi se u mnogim  nijansama.

 Za više o tehnikama površinske obrade, posjetite stranicu o bojama za stolariju .

STAKLO

Karakteristično staklo koje ide u drvo aluminijum IV90 prozor je 4+16Ar+4+16Ar+LowE4, no moguće je ugraditi i druge različite kombinacije dvoslojnog ili troslojnog stakla kojima se ostvaruje niz estetskih i energetskih učinaka, u skladu sa Vašim zahtjevima.

Za više o staklima koji se mogu ugraditi u naše prozore, posjetite stranicu o staklima za stolariju .

OKOVI

Kvalitetni okovi uglednih evropskih proizvođača Maco i Sigenia omogućuju jednostavno otvaranje po horizontalnoj i vertikalnoj osi; moguća je također ugradnja sigurnosnog ili skrivenog okova te ventusa za otvaranje nadsvjetla.

ZAPTIVANJE

Serijski se u prozore profila drvo-aluminijum IV90 ugrađuju 6 guma, jedna u štok, dvije na krilo i po jedna sa vanjske i unutrašnje strane stakla.