Drvo IV68 prozor

Drvo prozor IV68 Savox

Drvo IV68 prozor - Istančana mješavina klasičnog dizajna i savremene funkcionalnosti.

Uprkos korišćenju aluminijum i plastike u stolariji, drvo i dalje ima primat u proizvodnji iste. Razlozi su mnogi i očiti, drvo npr. posjeduje odličnu toplotnu izolaciju. Naš sistem IV68 je osnovni drveni profil, ali isti nije ništa manje vrijedan pažnje, jer pogoduje kako modernim fasadama tako i starim zgradama. Ovaj drveni profil je i najjeftiniji u našoj proizvodnji.

PREDNOSTI

Kvalitetni prirodni materijali, jednostavno i sigurno djelovanje, bogastvo izbora oblika i mogućnost izrade po mjeri, dobra konstrukcijska tvrdoća, te toplotnu i zvučnu izolaciju.

DRVO

Drveni profil debljine 68 mm je od kvalitetnoga drveta (smreka/jela/ ariš/hrast/ meranti/bor), lijepljen bez vidljivog dužinskog spoja; za bolju prilagodbu s opremom enterijera, prozor se može izraditi iz različitih vrsta drveta.

POVRŠINSKA OBRADA

Izdržljiv i prirodno nježan premaz na vodenoj osnovi nudi se u mnogim nijansama.

Za više o tehnikama površinske obrade, posjetite stranicu o bojama za stolariju .

STAKLO

Karakteristično staklo koje se ugrađuje u IV68 drvo prozor je dvoslojno 4+12Ar+LowE4, no moguće je ugraditi i druge kombinacije dvoslojnog stakla kojima se ostvaruje niz estetskih i energetskih učinaka, u skladu sa Vašim zahtjevima.

Za više o staklima koji se mogu ugraditi u naše prozore, posjetite stranicu o staklu za stolariju.

OKOVI

Kvalitetni okovi uglednih evropskih proizvođača Maco i Sigenia omogućuju jednostavno otvaranje po horizontalnoj i vertikalnoj osi; moguća je takođe i ugradnja sigurnosnog ili skrivenog okova te ventusa za otvaranje nadsvjetla.

ZAPTIVANJE

Serijski se u prozore profila IV68 drvo ugrađaju tri gume, jedna na krilo  i dvije u štok.