Drvo IV90 prozor

Drvo prozor IV90 Savox

Drvo IV90 je drveni profil koji učinkovito ispunjava vaše zahtjeve za snižavanje potrošnje energije u objektu. Pri razvoju prozora korištena su rješenja koja učinkovito smanjuju energetsku i zvučnu propustljivost. Posjeduje odličnu toplotnu izolaciju te zadovoljava sve karakteristike — od posebnog dizajna do vrhunske izvedbe.

PREDNOSTI

Savremeni dizajn primjeren za niskoenergetske objekte, jednostavno održavanje i dugi životni vijek.

DRVO

Drveni profil debljine 90 mm je od kvalitetnoga drveta (smreka/jela/ ariš/hrast/ meranti/bor), lijepljen bez vidljivog dužinskog spoja; za bolju prilagodbu s opremom enterijera, prozor se može izraditi iz različitih vrsta drveta.

POVRŠINSKA OBRADA

Izdržljiv i prirodno nježan premaz na vodenoj osnovi nudi se u mnogim  nijansama.

Za više o tehnikama površinske obrade, posjetite stranicu o bojama za stolariju .

STAKLO

Karakteristično staklo koje ide u drvo IV90 prozor je 4+16Ar+4+16Ar+LowE4, no moguće je ugraditi i druge različite kombinacije dvoslojnog ili troslojnog stakla kojima se ostvaruje niz estetskih i energetskih učinaka, u skladu sa Vašim zahtjevima.

Za više o staklima koji se mogu ugraditi u naše prozore, posjetite stranicu o staklu za stolariju .

OKOVI

Kvalitetni okovi uglednih evropskih proizvođača Maco i Sigenia omogućuju jednostavno otvaranje po horizontalnoj i vertikalnoj osi; moguća je takođe i ugradnja sigurnosnog ili skrivenog okova te ventusa za otvaranje nadsvjetla.

ZAPTIVANJE

Serijske su u prozore profila drvo IV90 ugrađaju četiri gume, dvije na okapnicu  i dvije na krilo.