Pelet

Pelet proizvodnja
Pelet proizvodnja
Pelet
Pelet
Pelet-Montazne kuce
SAVOX logo, montazne kuce, pelet

Savox proizvodi visokokvalitetni pelet. Pelet je proizveden od kvalitetne suve piljevine, iz lokalnih resursa, naših šuma i proizvodi se u BiH. Proizvodnja peleta na ovakav način donosi konstantnu stabilnost cijene. Pod pritiskom piljevina se pretvara u bio-gorivo koje tokom sagorijevanja daje cistu i visoko efikasnu termalnu energiju.

Visoko kalorijsko gorivo

Pelet je visoko kalorijsko jeftino eko gorivo proizvedeno iskljucivo pod sabijanjem piljevine i drvenih otpadaka bez ijednoga dodatka. Zbog cilindricnoga oblika poslije sagorijevanja visoko kvalitetnoga i kalorijskoga goriva, samo 1% pepela se stvara. Veoma prilagodljivo za transort, grijanje u kuci i potpuno zadovoljava sve ekoloske standarde.

Isplativost

Pelet kao gorivo je jedan od najvažnijih, jeftinih, održivih, obnovljivih izvora goriva na svijetu. U Savox-u krerirali smo najbolji pelet po pristupacnoj cijeni i uz minimalan uticaj na okolinu. Naši postupci su učinkoviti i dojmljivi.

Efikasnost

Pelet od drveta je održivi resurs i zahtijeva minimalnu obradu za korištenje. Izrađen je od prirodnih materijala, drveni pelet je efikasan jer se dobija uz ponovno korištenje materijala i samim time smanjuje utjecaj na okolinu.

Praktičnost

Pelet od drveta osigurava inherentnu logisticku podrsku za krajnjeg korisnika. Grijanje na pelet smanjuje administrativne troskove, cijenu transporta i odgovornost pri skladistenju.

Dobar za prirodu

Sagorijevanje peleta proizvodi istu kolicinu CO2 kao sto drvo koristi tokom rasta. Energetska vrijednost peleta je 18 MJ / kg ( 4.9 kWh / kg ). Koriscenje peleta za kucanstvo i industriju osigurava bolji zivot, bez ugrozavanja okolinu i prirodu.